Skip links

DesignPrint Conference

Conferinţă de design interior

7 OCTOMBRIE, ORA 10:30, ROMEXPO-PAVILION B1

Te invităm la DesignPrint Conference! Arhitecţi celebri şi specialişti în printul pe textile vor dezbate importanţa printului în decorarea spaţiilor de locuit, de lucru sau de relaxare.

Parteneri:

AGENDĂ*

Conferinţa va fi marcată de două momente-cheie:

1. Demonstraţie LIVE în standul Grup Transilvae pe echipamente HP şi  Canon. Conferinţa va debuta cu o demonstrație impresionantă în standul Grup Transilvae nr. 40, unde vei putea asista la sesiuni LIVE cu ajutorul tehnologiilor de print digital ale companiei americane Hewlett Packard (HP) pe diferite materiale folosite în amenajările interioare: carton model Honeycomb, ţesături pentru mobilier, perdele și draperii, tapet şi alte materiale textile. Astfel, îţi vom oferi o perspectivă detaliată asupra tehnologiilor revoluţionare de print digital în designul de interior.

2. Prezentările speakerilor. După demonstrație, vom merge în sala de conferinţe, unde speakeri de renume vor vorbi despre inovaţiile printului în designul interior: Miruna Ardelean (Arhitect Designer de interior), Oana Vlădilă (Designer Aesthetic Design), Ana Codău (Arhitect) şi Hamid Nicola Katrib (Arhitect Designer de interior). Vei avea ocazia să şi interacţionezi cu aceştia.

Print digital în designul interior: Transformând spațiile prin creativitate și personalizare
  1.  Imprimarea digitală pe perete: inspirând spațiile cu imaginație și originalitate
  2.  Tapet personalizat: cum să transformi un interior prin design unic
  3. De la mobilier la obiecte decorative: cum tehnologia de print digital aduce noi oportunități de design
Print ecologic. Sustenabilitatea în designul interior
  1.  Cerneală pe bază de apă: o abordare sustenabilă în imprimarea pentru designul interior
  2. Materiale reciclate în designul interior: transformarea deșeurilor în elemente de decor
  3. Soluții de print responsabile din punctul de vedere al durabilității: un pas către un design eco-friendly
 Printul 3D și designul interior. Oportunități și provocări
  1. Mobila personalizată prin imprimare 3D: explorând noi dimensiuni în designul interior
  2. Luminări inovatoare: cum imprimarea 3D adaugă elemente de design futurist în interioare
  3. Provocările și perspectivele imprimării 3D în designul interior: de la concept la realitate
Sesiune de încheiere și concluzii

SPEAKERI*

*Agenda şi speakerii conferinţei sunt în curs de finalizare şi pot suferi modificări.

Miruna Ardelean

Arhitect – designer de interior

MIRUNA ARDELEAN

Arhitect, designer de interior şi, nu în ultimul rând, urbanist, Miruna s-a specializat atât în ţară, cât şi în străinătate, urmând cursurile Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” (Bucureşti) şi absolvind atât cursurile facultăţii de Urbanism, cât şi pe cele ale facultăţii de Arhitectură, pe care le-a completat cu cele ale Università degli studi di Palermo, Facolta’ di Architettura, Italia. De peste 20 de ani activează în domeniul designului de interior, având o carieră atât în ţară, cât şi în străinătate. Proiecte ce-i poartă semnătura sunt atât cele de design interior pentru spaţii rezidenţiale sau spaţii publice, design customizat/design de produs, scenografii evenimente, lighting design, arhitectură civilă, urbanism şi peisagism.

De 10 ani predă cursuri de design interior colaborând cu Atelierele Ilbah, cu peste 2500 de cursanţi în palmares. Owner la MIAR Design / Meet Architecture.

 

Premii naţionale şi internationale

  • Cel mai bun concept store al anului - Iconic Class Studio 2010
  • Top cei mai buni 22 designeri interior din România (2011/2012 Elle Decoration România)
  • Cel mai implicat trainer, Premiul de onoare & Best trainer all times Gala Atelierelor Ilbah în perioada 2014-2020 şi în 2023
  • Unic Art-Artistul anului 2017, Premiant Gala Insign 2018, Nominalizare Anuală de arhitectură şi prezenţă în expoziţiile deschise 2018, 2019

Oana Vlădilă

Designer Aesthetic Design

OANA VLĂDILĂ

Povestea Oanei în lumea designului a început în 2009, când a început cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Ultimul an de masterat a reprezentat momentul în care Oana a avut primul contact direct cu arhitectura aplicată, printr-o colaborare cu unul dintre cei mai mari jucători de pe piața serviciilor de arhitectură și proiectare, Proiect București.

În 2013 l-a cunoscut pe Dragoș Vlădilă, care conducea o firmă de producție publicitară. Pasiunile comune și abilitățile complementare i-au adus împreună atât în viața personală, cât și în cea profesională. În 2014, Oana a renunțat la proiectele anterioare pentru a lucra împreună cu Dragoș. În 2016, după venirea pe lume a micuței Aida, Dragoș a venit cu o idee inovatoare: crearea de tapet, un produs care se adresa direct pasiunii Oanei pentru designul de interior, cât și predilecției lui către antreprenoriat. Cei doi tineri antreprenori au fondat firma Aesthetic Design. În 2021, Aesthetic Design a devenit House of VLAdiLA, un brand recognoscibil, creator și producător de tapet personalizat. La acest moment, din proiectul VLAdiLA fac parte 40 de designeri, desenatori și creativi, care creează și produc tapet, textile și mobilier, vândute atât în România, cât și în străinătate.

 

Prezenţă la târguri internaţionale şi premii naţionale

  • House of VLAdiLA este prezent la târguri prestigioase de profil, precum Maison et Objet din Paris, Salone del Mobile din Milano sau INDEX Dubai (din 2022)
  • „Cea mai bună colecție de tapet din România” (2023)
  • „Best Partners of Luxury 2022” (2020)
  • „Femeia de carieră a anului” în cadrul Galei Unica (2020)

 

Ana Codău

ARHITECT

ANA CODĂU

o experienţă de 15 ani în domeniul arhitecturii şi al planificării urbane, Ana Codău este o tânără reprezentantă a domeniului proiectării de clădiri şi al amenajării teritoriului.

A absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti şi imediat după absolvire a avut oportunitatea de a lucra în management de proiect, specializarea construcţii civile. În perioada în care a făcut parte din echipele de Design Management, a avut tangenţe atât cu România, cât şi cu Regatul Unit.

În urma experienţei de management de proiect, s-a specializat în planificare urbană şi de 8 ani de zile a început să construiască bazele unei firme care în momentul de faţă a finalizat peste 100 de proiecte publice.

Fiind o ramură specială a construcţiilor civile, este pasionată în special de programul de muzee şi spaţii expoziţionale. Aceste proiecte i-au oferit oportunitatea de a-şi lăsa amprenta şi în domeniul designului de interior şi al amenajării spaţiilor, şi astfel, deşi nu reprezintă nucleul de bază al activităţii sale, totuşi testează şi creează cât de des întâlneşte oportunitatea o poveste de design interior.

Doreşte ca în următorii ani munca sa în cadrul proiectării de clădiri şi al amenajării teritoriale să capete şi o componentă de binefacere pentru comunitatea din care face parte, astfel că în ultimii 5 ani s-a orientat pe atragerea de fonduri europene pentru oraşele şi comunele defavorizate, cu o rată de succes de 100%.

Hamid Nicola Katrib

ARHITECT - designer de interior

HAMID NICOLA KATRIB

Fiind unul dintre cei mai apreciați tineri arhitecți din România, Hamid Nicola Katrib se remarcă în lumea construcțiilor civile prin rafinament, bun gust și o atenție deosebită la fiecare detaliu al unui spațiu.

Născut pe 8 octombrie 1982 la Bacău (România), s-a mutat împreună cu familia la Beirut (Liban), unde a crescut. Încă din copilărie, obișnuia să se piardă în vârtejele imaginației sale și să umple tone de hârtii cu planșe și schițe. Nimic nu i-a putut distrage atenția de la arta lui, iar părinții l-au încurajat din toată inima să-și cultive talentul. A absolvit ca designer de interior la L’Academie Libanaise des Beaux-Arts (Beirut) cu rezultate excelente și un proiect final impresionant. Eforturile sale nu au rămas neobservate la câteva zile după absolvire, i s-a oferit un loc de muncă la unul dintre cele mai prestigioase studiouri de design din Beirut, ai cărui clienți numără capete încoronați ai lumii arabe. Experiența sa la acest studio i-a oferit șansa de a se scufunda adânc în universul interioarelor luxoase și al construcțiilor magnifice.

La 24 de ani, în timpul unei scurte vizite în România, şi-a deschis propria firmă de design interior şi a rămas în ţară. Încă de la primele sale proiecte de design, stilul lui Hamid a devenit remarcabil prin combinarea armonioasă a diverselor influențe, de la fundalul său oriental și dragostea pentru culori și texturi până la funcționalitatea și modernismul european.

 

Nominalizări şi premii

  • A fost inclus în Top 30 Under 30 de către Forbes (2012), ca unul dintre cei mai de succes tineri antreprenori din domeniul său din România.
  • Premiul Insign de la ELLE Decoration (în 2013 și 2014). În plus, proiectele sale de design interior sunt prezentate în cele mai populare reviste de profil, inclusiv ELLE Decoration, Forbes, BOB (Coreea) și bloguri de design interior din întreaga lume.
Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru web.